Zaterdag op de campus

zaterdag 30 november

Vandaag voor de gebruikelijke zaterdagtrip naar Hoedspruit. Eerste stop is Eastgate Airport, waar ik Hayley naartoe moet brengen zodat ze haar huurauto op kan halen. Ze vertrekt morgen naar Hawaii (haar moeder had een prijsvraag gewonnen!) en wil graag op eigen gelegenheid naar het vliegveld kunnen. Ash en ik rijden vervolgens naar Hoedspruit om daar naar de doe-het-zelf-zaak te gaan voor een verlengkabel (die in het klaslokaal is kapot). Vervolgens de gebruikelijke stops bij Pick&Pay voor de boodschappen en Sleepers om wat te eten.

Morgen breng ik Ash naar zijn placement bij Moholoholo Forest Camp (zie http://www.moholoholo.co.za/Forest-Camp.htm), waar hij tot februari als een soort manusje-van-alles gaat werken. Op 1 februari kan hij zijn herkansing gaan doen voor het FGASA-examen en als hij dat haalt, kan hij hopelijk echt gaan gidsen bij Moholoholo. Vandaag hoorde hij dat hij al om 8:00 wordt verwacht en omdat het ruim een uur rijden is, zit uitslapen er morgen niet in (ook onze voorgenomen afscheidslunch bij Sleepers schiet erbij in).

Vandaag weer een (erg) warme dag hier op de campus. Als het bewolkt is, is het aangenaam en soms zelfs fris, maar bij de minste of geringste zonnestraal is het hier in deze tijd van het jaar gelijk warm en klam. De meeste tijd breng ik door in de schaduw en relatieve koelte van het klaslokaal om wat te internetten. Dat gaat beter en beter nu er nog maar een paar mensen aanwezig zijn hier. Aan het eind van de middag met Ben live Bundesliga-voetbal op de Duitse Langs De Lijn zitten luisteren (of eigenlijk: hij had het aanstaan en ik zat ook in het klaslokaal). Robben heeft twee keer gescoord, dus dat heeft hij geweten. Ik hoop trouwens dat we bij de WK-loting komende vrijdag in de poule van Duitsland ingedeeld worden, want dan kan ik mooi een weddenschap met Ben afsluiten… (we zullen toch ooit wel weer eens winnen van die Duitsers??)

De komende week wordt mijn laatste hier op de campus. Een raar idee; we hadden het er vandaag nog over, terugkijkend voelt het veel korter dan de bijna vijf maanden dat we hier nu zijn. Langzaam moet ik mijn spullen gaan uitzoeken en kijken hoe ik alles in twee koffers krijg. Er staat nog een week Kruger Park op het programma, dus dat is wel een mooi vooruitzicht. Maar ook hier is het nog niet over; nog één week programma met Cobus en dat wordt zeker ook nog de moeite waard.

Vanavond was de laatste vrij toegankelijke avond in Mahlahla Lodge (doet ook dienst als de plaatselijke bar) en het plan was om daar met z’n allen naartoe te gaan om wat te eten, te drinken en te poolen. Dat betekende iedereen die in de omgeving een placement doet (Andy, Lawrence, Emma, CJ en Kate) samen met Macon, Ash, Vic, Hayley en ik . Helaas moest de bedrijfsleidster van Mahlahla onverwacht geopereerd worden waardoor het feest niet door kan gaan. Dat is wel echt jammer, was leuk geweest nog één laatste avond met elkaar te kunnen hebben.

Voeg een reactie toe